вторник, 5 мая 2020 г.

В книжковій пам'яті – миттєвості війни

8-9 травня 2020 року Україна  відзначає  День  пам’яті  і  примирення, День перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні та 75-ту річницю вигнання нацистів з України.
Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. Минають роки, відлітають у вічність…  75 років минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей. Друга Світова тривала довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісті. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. Пам'ять… Це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам'ять наших дідів, батьків і старших братів, пам'ять вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам'ять тих, хто поліг смертю хоробрих, пам'ять всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна ...
Живучи сьогодні в умовах карантину ми не можемо проводити масові заходи, але ми долучилися до обласної культурно-просвітницької олайн-акції «Війна. Перемога. Пам'ять».
В Липоводолинській дитячій бібліотеці-філії розгорнуто віконну виставку-інсталяцію «В книжковій  пам'яті – миттєвості війни».




Комментариев нет:

Отправить комментарий