среда, 23 ноября 2022 г.

ГОЛОД 33-ГО БІЛЬ ДУШІ І ПАМ'ЯТЬ СЕРЦЯ

 

Історія нас горем вчить,

Щоб не забулось незабутнє.

Бо там, де пам'ять не мовчить,

Там щастям повниться майбутнє.

Щоб у ранки і теплі, й холодні

Не ішли шикуватись хрести,

Щоб не плакали душі голодні,

Свічку-пам’ять свою захисти.

Наталія Погребняк


Голодомор 1932-1933 рр. – страшна трагедія в історії нашої держави. Голодомор забрав мільйони людей. Сьогодні ми нащадки тих, хто пережив геноцид, і тих, кому це не судилося, повинні докладати всіх зусиль, щоб молоде покоління знало про жахи та страхіття тих часів. Нашим обов’язком є зробити все, щоб наші діти свідомо та переконливо пам’ятали невинних жертв Голодоморів.

Про страшні події Голодомору складно говорити маленьким дітям, але необхідно. Тому працівники дитячої бібліотеки-філії оформили історичну виставку-хроніку «Голод 33-го біль душі і пам'ять серця», на якій представлено книги, статті, документальні факти та спогади очевидців тих страшних часів. Виставка доповнена квіткою незабудкою, у виготовленні якої нам допомогли користувачі-діти.

Незабудка – це маленька тендітна квітка з синьо-блакитними пелюстками та жовтою серединкою, що символізує вшанування трагічних подій Голодомору в Україні. Це кольори вільної та незалежної України.

Слово «незабудка» - українське і походить від виразу «не забудь». Вона нагадує нам – не забувати жертв, які загинули на території України зимою 1932-1933 років.



  

Комментариев нет:

Отправить комментарий