четверг, 13 октября 2022 г.

ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД!

 

Склало рученьки дитятко –                 

Молиться до Бога,                                  

Щоб з війни вернувся татко,                

Став біля порога.                                   

Щоби пригорнув до серця –                 

Заясніє личко,                                        

З мамою пішов в крамницю                   

Купувать сестричку.                            

Щоби в тата на плечах

Хмари діставати,

"На добраніч" говорити,

В щічку цілувати...

Цю молитву неодмінно

Небеса почують,

Пильнуватимуть усіх

Батьків, що воюють.

День захисників і захисниць України – державне свято України, що відзначається 14 жовтня, водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва. З 2014 року День захисника Вітчизни був перейменований в День захисників і захисниць України. Згідно з Указом президента, це свято відзначається 14 жовтня замість 23 лютого, а дата обрана не випадково. У цю ж дату 1999-му році було встановлено День Українського козацтва.

В дитячій бібліотеці-філії організована виставка-імпульс «За честь! За славу! За народ!». Користувачам книгозбірні пропонуємо познайомитись з літературою про подвиги воїнів-захисників, які загинули захищаючи нашу землю та тих, які продовжують героїчно захищати наші кордони від ворогів.

Ми щиро вітаємо усіх військовослужбовців України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших будинків, спокій близьких у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, міцних сил, незламної віри, перемоги!

До Дня Українського козацтва працівниками дитячої бібліотеки організовано книжкову вахту пам’яті «Козацька держава – наша гордість і слава». На виставці представлена література про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої та довідкової літератури. Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.




Комментариев нет:

Отправить комментарий