понедельник, 8 ноября 2021 г.

РІДНА МОВА З ПІСНІ І ЛЮБОВІ

 

9 листопада наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято було започатковане указом  Президента України 6 листопада 1997 року. Традиційно цього дня всіх українців запрошують написати Всеукраїнський диктант національної єдності і перевірити свої знання.

За православним календарем 9 листопада пам'ять преподобного  Нестора Літописця вважають, що він став прабатьком української писемної мови. Колись у день ушанування Нестора Літописця батьки віддавали дітей до школи, після того йшли до церкви і ставили свічку перед його образом, бо вірили, що це допоможе дитині здобути хорошу освіту.

Давньою українською мовою написані козацькі державні документи. Українці мають свою літературу, визнаних світом геніїв: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Коцюбинського та Василя Стефаника та інші…

Цього дня стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Щорічна кількість учасників конкурсу – понад 5 мільйонів із багатьох країн світу.

Дитяча бібліотека-філія запрошує всіх бажаючих користувачів переглянути виставку-рекламу « Рідна мова з пісні і любові».


Комментариев нет:

Отправить комментарий