четверг, 25 марта 2021 г.

ЯСНІШАЄ НА СВІТІ, КОЛИ ЧИТАЮТЬ ДІТИ

 

Сьогодні мова піде про свято, яке не позначено червоним у календарі, але воно є улюбленим для усіх, хто пов’язує своє життя з книгою,  бібліотекою. Для тих хто ще не знає, або призабув, хочу нагадати, що традиційно в Україні, в кінці березня – на початку квітня в бібліотеці проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В Україні це свято було засновано 22 лютого 1993 року, а з  2009 року він отримав назву Всеукраїнський тиждень дитячого читання. В цьому  році  він проходить під гаслом «Яснішає на світі, коли читають діти».

 Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася з покоління в покоління і дійшла до наших днів.

 В дитячій бібліотеці-філії публічної бібліотеки ім. Леоніда Новиченка Всеукраїнський тиждень дитячого читання розпочався з виставки-мандрівки сучасних авторів «Яснішає на світі, коли читають діти».


 





Комментариев нет:

Отправить комментарий