среда, 13 февраля 2019 г.

Ти – вічний біль Афганістан, ти наш неспокій


15 лютого вся Україна відзначає чергову річницю з часу виведення військ з Афганістану. Й досі відгомін тієї війни опалює серця сотень тисяч наших співвітчизників-ветеранів, матерів,вдів, які втратили рідних.
Афганістан…30 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього пекла. Втрати у цій неоголошеній війні вражаючі. Загинуло 15 тисяч солдат  і офіцерів.
В районній дитячій бібліотеці була проведена година пам’яті «Ти – вічний біль Афганістан, ти наш неспокій», який був присвячений подіям тих далеких років. На зустріч з дітьми, учнями 6-Б класу, класний керівник Наталія Рокитянська був запрошений учасник бойових дій в Афганістані Сергій Стогній, який розповів про ті страшні реалії війни,  які перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі з вуст дітей та бібліотекаря не залишили байдужим жодного учня, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна.
Після виступів відбулося живе спілкування з героєм,  учні  отримали відповіді на свої запитання. З хвилюванням  школярі  переглянули світлини Сергія Стогнія на фото-презентації «Афганістан – біль на волоску». Вдячні слухачі подарували воїну квіти та сфотографувались з ним на пам'ять.











Комментариев нет:

Отправить комментарий