вторник, 22 января 2019 г.

До 100- річчя Соборності України


З нагоди Дня Соборності України працівниками районної дитячої бібліотеки та бібліотекарем шкільної бібліотеки  для учнів 9-Б класу була проведена інформаційна бесіда  «Вона наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна». Бібліотекарі розповіли про історію свята Соборності України, яке офіційно відзначається з 1999 року.
Учні ознайомилися з статтею 20 Конституції України, яка характеризує державні символи України. Переглянули тематичну виставку «Єдність нації» та друковані джерела даної тематики. Школярі немов повернулися на 100 років назад, згадавши події, які відбулися 22 січня 1919 року на Софіївському майдані в Києві, згадали тих, хто зробив свій внесок у розбудову соборної, незалежної української держави. На закінчення дев’ятикласники відповіли на запитання вікторини, презентували повідомлення «Цікава Україна» та зробили висновок словами одного із творців Акту Злуки, державного секретаря ЗУНР Л. Цегельського про день 22 січня: «Це така дата, що її вивчати будуть на пам'ять українські діти грядущих поколінь побіч таких дат, як дата Хрещення Русі, як битва під Калкою, як битва під Полтавою, або зруйнування Січі».
Для сучасної молоді ця дата – символ нескореного духу нації українців. Це пересторога тим, хто й нині сподівається поставити Україну на коліна.







Комментариев нет:

Отправить комментарий