понедельник, 2 апреля 2018 г.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання


Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотеки України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. В ці дні в Липоводолинській районній бібліотеці для дітей було проведено ряд заходів.
В рамках тижня діяла книжково-ілюстративна виставка «Книжок країна чарівна, чекає на гостини».
Першого дня відвідали бібліотеку учні 5-В класу. Дітям було запропоновано бібліомікс «Під парусами дитячих книг». Учасники  заходу дали відповіді на запитання тест-вікторини «Аптека для душі», виконали завдання: «Ви – редактор», взяли участь у речовій вікторині «Чорний ящик» та підібрали пари у грі «Герой і його творець».
Другого дня бібліотекарі районної дитячої та шкільної бібліотек провели для учнів 2-В класу літературну круговерть «З казкою навколо світу». В ході цієї зустрічі діти виконали такі завдання: «Місто казкових персонажів», «Казкалія», «Станція письменників», «Будівельників», «Перекрутки».
Третій день тижня запам’ятався малюкам ДНЗ «Берізка» літературною грою «Мандрівка в чарівний світ українських казок», який підготували та провели бібліотекарі  районної дитячої бібліотеки. Діти з задоволенням взяли участь у конкурсах: «З якої казки рядки», «Телеграма», «В яких казках живуть ці звірі?», «Відгадайте загадки».
Четвертого дня зустріч відбулася в шкільній бібліотеці де учнів  4-Б класу запросили на хіт-парад «Знайомих книг улюблені герої» під час зустрічі діти відповідали на запитання вікторини та взяли участь у конкурсах: «Я – Шерлок Холмс», «Літературна дуель», «Книжкова реклама», «Літературний Пінг-Понг», «Книжкове новосілля», «Лото забава».
Цього ж дня для учнів 3 – Б класу було запропоновано літературний експрес: «Книга вчить вас дітвора – дружби, розуму й добра». В ході зустрічі діти повертали загублені речі в казки, відгадували казкових героїв, презентували свої улюблені книги, відгадували загадки про казки та давали відповіді на запитання казкової вікторини.
На завершення тижня дитячого читання до районної дитячої бібліотеки завітали учні 5-А класу. Юні користувачі вирушили в  бібліокруїз «Подорож – змагання до цікавого світу читання», де вони поринули в таємничий світ детективу і активно взяли участь у іграх та конкурсах: «Детективне досьє», «Чия СМС-ка?», «Гра - лото», «Скриня з речовими доказами».
Підсумовуючи роботу святкового тижня можна відмітити,  що всі діти, які брали участь у заходах показали хороші знання та вміння орієнтуватися у книжковому «морі». На майбутнє бажаємо всім користувачам районної дитячої бібліотеки нехай книга буде не лише джерелом знань і добрим попередником, але й місточком, який об’єднує серця малих і дорослих.













Комментариев нет:

Отправить комментарий