четверг, 19 октября 2017 г.

Роль бібліотеки в національно-патріотичному вихованні користувачів-дітей

Нещодавно спеціалісти районної дитячої бібліотеки провели районний семінар по роботі з дітьми «Роль бібліотеки у формуванні українського патріота в умовах сучасних національно-політичних подій в Україні», на базі Капустинської сільської бібліотеки-філії, для працівників сільських книгозбірень.
Мета семінару – сприяти підвищенню рівня національно-патріотичної діяльності бібліотек, формуванню у молодого покоління цілісних орієнтирів і громадянської позиції на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення і творення власної держави.
Відкрила семінар директор КЗ «Липоводолинська централізована бібліотечна система» Світлана Лисенко, яка побажала плідної праці та націлила бібліотечних працівників на розуміння, особливо в теперішній непростий час, важливості місії і значення бібліотек у вихованні справжніх патріотів своєї держави.
Сільський голова Віра Шульга привітала учасників семінару, розповіла про розвиток села та проблеми, які потрібно вирішувати.
З консультацією «Бібліотека – платформа для національно-патріотичного виховання» виступила заступник директора по роботі з дітьми Світлана Худолій, яка сказала, що першочерговим завданням бібліотек є популяризація літератури, що прищеплює почуття патріотизму, причетність до історичної долі України, висвітлює події котрі відбуваються на сході країни, звернула увагу на розширення сфери впливу та значимості бібліотеки в процесі патріотичного виховання.
Досвідом роботи бібліотеки по національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління поділилися методист РДБ Лідія Мостова та бібліотекар І категорії Ганна Гудим,  висвітлили питання «Місія бібліотеки в національно-патріотичному вихованню дітей» та запропонували присутнім перегляд літератури «Книги про події, які сколихнули Україну і весь світ».
Прикладом організації роботи з дітьми став патріотичний урок «Козацькому роду нема переводу», який підготувала сільський бібліотекар Наталія Пожар для учнів 4 класу місцевої школи. Отаман Липоводолинського Козацького Полку –  Анатолій Полях провів посвяту в козачата хлопчиків цього ж класу.
До жвавого спілкування учасників семінару спонукали як виступи працівників РДБ так і сільських бібліотекарів з досвіду роботи.
Усі учасники семінару щиро вдячні завідувачеві сектору культури Любові Дикань, яка надала транспорт для перевезення бібліотекарів та за гостинність колезі Наталії Пожар.














Комментариев нет:

Отправить комментарий